Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí pomerančový sorbet

Tenhle vynikající dezert si můžete vychutnat samotný nebo jako součást čokoládovo-pomerančové bomby Aljaška (na obrázku).

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na cca 400 ml
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 1-5 hodiny
PT15M
Příprava 0:15
Italská

Ingredience

    • 250 g krupicového cukru
    • 300 ml vody
    • 1 lžíce rozemnutých mátových lístků
    • 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů)
    • vymačkaná šťáva ze 6 pomerančů

Příprava jídla

Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
 
V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář