Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové oválky

Medově křupavé

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: asi 25 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Cukroví Řecká

Ingredience

    • 120 ml panenského olivového oleje
    • 120 g změklého másla
    • 2 vrchovaté lžíce krupicového cukru
    • nastrouhanou kůru z 1 pomeranče
    • 1 lžičku mleté skořice + 1 lžičku na posypání
    • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
    • 450–500 g hladké mouky prosáté s půlkou prášku do pečiva
    • 120 ml mléka

    Na sirup:

    • 360 g medu
    • 370 g cukru
    • 250 ml vody
    • Na posypání:
    • 2 lžíce mleté skořice
    • 100 g sekaných lískových oříšků

     

Příprava jídla

1. V mixéru prošlehejte olej, ­máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření. Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.

2. V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny. Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.
3. Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Oválků bylo z předepsaného množství přes padesát:) Polevy mi půlka zbyla - na přípravu rozhodně stačí menší množství. Odleželé do druhého dne byly výtečné a nasáklé medem.Jen se po nich zaprášilo! :)
Obrazek uzivatele
Oválky jsem dělala z celozrnné mouky a místo cukru jsem použila sušenou třtinovou šťávu. Byly moc dobré, takové kořeněné sušenky. Polevy stačí opravdu i míň než poloviční množství.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.30

Přidat komentář