
Uživatelský
recept
recept
Lilky zapečené s mozzarellou a parmezánem
Popis receptu:
Parmigiana di melanzone z Velké italské kuchařky.
Autor: Věra Růžičková
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
3 lilky
sůl
olivový olej
300 g mozzarelly
115 g nastrouhaného parmezánu
3 lžíce strouhanky
1 lžíce másla
na rajčatovou omáčku:
olivový olej
4 nadrobno nakrájené šalotky
2 rozdrcené stroužky česneku
400 g rajčat z konzervy
8 nakrájených lístků bazalky
pepř a sůl
Příprava jídla
Lilky nakrájené na plátky rozložíme do cedníku a posolíme a počkáme až pustí šťávu. Poté je propláchneme studenou vodou a osušíme. Plátky lilků rozložíme na pečící plech, potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
Mezitím připravíme rajčatovou omáčku s bazalkou. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm šalotku. Přidáme česnek a rajčata a podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme lístky bazalky.
Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a na dno rozložíme polovinu lilků, pokryjeme je polovinou mozzarelly, přelijeme polovinou rajčatové omáčky a posypeme polovinou parmezánu. Zbývající parmezán smícháme se strouhankou, naklademe další vrstvu a parmezánem posypeme. Zapékáme na 200°C asi 20 až 25 minut.
Přidat komentář