Lilky nakrájené na plátky rozložíme do cedníku a posolíme a počkáme až pustí šťávu. Poté je propláchneme studenou vodou a osušíme. Plátky lilků rozložíme na pečící plech, potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
Mezitím připravíme rajčatovou omáčku s bazalkou. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm šalotku. Přidáme česnek a rajčata a podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme lístky bazalky.
Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a na dno rozložíme polovinu lilků, pokryjeme je polovinou mozzarelly, přelijeme polovinou rajčatové omáčky a posypeme polovinou parmezánu. Zbývající parmezán smícháme se strouhankou, naklademe další vrstvu a parmezánem posypeme. Zapékáme na 200°C asi 20 až 25 minut.
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6