Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lilky zapečené s mozzarellou a parmezánem

Popis receptu: 
Parmigiana di melanzone z Velké italské kuchařky.
Autor: Věra Růžičková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 lilky sůl olivový olej 300 g mozzarelly 115 g nastrouhaného parmezánu 3 lžíce strouhanky 1 lžíce másla na rajčatovou omáčku: olivový olej 4 nadrobno nakrájené šalotky 2 rozdrcené stroužky česneku 400 g rajčat z konzervy 8 nakrájených lístků bazalky pepř a sůl

Příprava jídla

Lilky nakrájené na plátky rozložíme do cedníku a posolíme a počkáme až pustí šťávu. Poté je propláchneme studenou vodou a osušíme. Plátky lilků rozložíme na pečící plech, potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Mezitím připravíme rajčatovou omáčku s bazalkou. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm šalotku. Přidáme česnek a rajčata a podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme lístky bazalky. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a na dno rozložíme polovinu lilků, pokryjeme je polovinou mozzarelly, přelijeme polovinou rajčatové omáčky a posypeme polovinou parmezánu. Zbývající parmezán smícháme se strouhankou, naklademe další vrstvu a parmezánem posypeme. Zapékáme na 200°C asi 20 až 25 minut.
REKLAMA

Přidat komentář