Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ořechové rohlíčky

Popis receptu: 
Trochu složitější, ale skvělé
Autor: svatava míčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    200 gr hl. mouky, 120 gr. hery, 1 zakysaná smetana Náplň : 100 gr vlašských ořechů, 2 až 3 lžíce moučkového cukru, 2 až 3 lžice mléka.

Příprava jídla

Na vál nasypu mouku, doprostřed dám tuk překrájený na malé kousky a do vytvořeného důlku nalejem kysanou smetanu. Zpracujeme co nejhlasší těsto, nejlépe rukama a poté ho dáme do fólie vychladit do ledničky, a to minimálně dvě hodiny. Nechala jsem přes noc. Těsto rozdělíme nožem na šest stejně velkých dílů. Z každého z nich vytvoříme bochánek a z bochánku pravidelné kolečko o síle 2 až 3 mm. Ostatní vložíme do ledničky. Radýlkem pak vytvořené kolečko rozdělíme na 8 dílů ve tvarů trojúhelníku, ze kterých se budou motat rohlíčky. Umleté ořechy nameleme, mléko necháme projít varem , v misce pak promíhácháme namleté ořechy, cukr a horké mléko. Náplň pak nanášíme na jednotlivé díly, které stáčíme od širšího okraje ke špičce. Musíme dbát, ay prostřední konec těsta rohlíčku byl vždy na spodu a ležel na pečícím papíře. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut do růžova. Teplé posypenem cukrem , dáme do krabiček a necháme rozležet. Jsou jedlé tak do dvou dnů, ale příliš dlouho se schovávat nedoporučují, doporučuji spotřebovat do týdne.
REKLAMA

Přidat komentář