Suroviny
Postup
Na vál nasypu mouku, doprostřed dám tuk překrájený na malé kousky a do vytvořeného důlku nalejem kysanou smetanu. Zpracujeme co nejhlasší těsto, nejlépe rukama a poté ho dáme do fólie vychladit do ledničky, a to minimálně dvě hodiny. Nechala jsem přes noc.
Těsto rozdělíme nožem na šest stejně velkých dílů. Z každého z nich vytvoříme bochánek a z bochánku pravidelné kolečko o síle 2 až 3 mm. Ostatní vložíme do ledničky.
Radýlkem pak vytvořené kolečko rozdělíme na 8 dílů ve tvarů trojúhelníku, ze kterých se budou motat rohlíčky.
Umleté ořechy nameleme, mléko necháme projít varem , v misce pak promíhácháme namleté ořechy, cukr a horké mléko.
Náplň pak nanášíme na jednotlivé díly, které stáčíme od širšího okraje ke špičce. Musíme dbát, ay prostřední konec těsta rohlíčku byl vždy na spodu a ležel na pečícím papíře.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut do růžova.
Teplé posypenem cukrem , dáme do krabiček a necháme rozležet.
Jsou jedlé tak do dvou dnů, ale příliš dlouho se schovávat nedoporučují, doporučuji spotřebovat do týdne.