Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s mangovým kuskusem

Zkuste obligátní broskev ke kuřeti vyměnit za mango a rýži za kuskus – kulinární zážitek zaručen!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Kuře Ostatní

Ingredience

    • 1 velké, pořádně zralé (měkké) mango
    • 4 jarní cibulky, pokrájené
    • 1 zarovnaná lžička mletého kmínu
    • 3 lžíce bílého vinného octa
    • 250 g kuskusu + sůl
    • 4½ lžíce pomerančové zavařeniny
    • 6 lžiček hrubozrnné hořčice
    • 4 kuřecí prsa, každé příčně rozkrojené na 3–4 proužky

Příprava jídla

1 Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky, mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či fólií a dejte stranou.

2 Smíchejte zavařeninu s hořčicí. Proužky kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Velmi zajímavý recept. Doporučuji uvařit a hned konzumovat, už následně neohřívat, není to pak ono. Mango musí být opravdu dobře zralé, jinak je tvrdé. Je to trocha exotiky v české kuchyni.
Obrazek uzivatele
Dobrý to teda nebylo. Místy nahořklý, kuskus bez chuti, celé dohromady hrozně zvláštní.

Přidat komentář