Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Superrychlá ryba na kari

Jako přílohu k tomuhle hřejivému kari zkuste třeba hráškovou rýži.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10–15 minut
PT5M
Příprava 0:05
Omáčka Indická

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 větší cibule, nakrájená
    • 1 stroužek česneku, posekaný
    • 1–2 lžíce koření kari
    • 400 g konzervovaných rajčat
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • 600 g filátek z tresky, bez kůže a nakrájené na velké kusy
    • rýže nebo arabský chléb k podávání

Příprava jídla

1. Rozpalte olej v hluboké pánvi a zlehka na něm doměkka smažte cibuli a česnek (asi pět minut). Přidejte kari a za stálého míchání smažte jednu až dvě minuty, aby se rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar.

2. Přiveďte k varu a přidejte rybu. Na mírném ohni vařte zhruba čtyři nebo pět minut, aby se rybí maso lehce dělilo na lupínky. Podávejte ihned, nejlépe s rýží či s arabským chlebem.

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář