Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s dýní a cizrnou

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Africká

Ingredience

    • 500 g neloupané dýně
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou
    • 1/2 lžičky mletého zázvoru
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 4 řízky z kuřecích prsíček, každý rozkrojený napříč na tři kousky
    • 400 g loupaných rajčat z konzervy, celých nebo krájených
    • 1–2 lžičky cukru
    • 2–3 lžičky harissy
    • 400 g cizrny z konzervy,   slité a opláchnuté
    • 3 lžíce sekaného koriandru
    • pepř a sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut. Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.

2.
Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody. Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.46
Obrazek uzivatele
Vynikajici, dekuji za recept!
Obrazek uzivatele
Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.

Přidat komentář