Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Moučník plný pomerančů

Obyčejný piškot, zdálo by se. Až ho ochutnáte, budete ho péct pořád – i do všech piškotových dortů!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Italská

Ingredience

    Na těsto:

    • 3 pomeranče
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 70 g krupicového cukru
    • 80 g dětské krupice
    • špetka soli
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na poprášení
    • 100 g hladké mouky

    Na přeliv:

    • 3 pomeranče
    • 70 g krupicového cukru

Příprava jídla

1. Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry. Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu. Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.

2. Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3. Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí. Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.

4. Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetta

Cannelloni à la medová plástev

REKLAMA

Přidat komentář