Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o smažené drůbeží řízky, ale ještě plněné vychlazeným ochuceným máslem. To se při smažení roztaví a při rozkrojení masa pak vytéká báječná šťáva.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení másla dle potřeby + Smažení a pečení: 30 minut
P
Kuře Východoevropská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
    • 100 g hladké mouky
    • 3 vejce, rozšlehaná
    • 200 g jemné strouhanky
    • rostlinný (slunečnicový) olej na smažení
    • skrojky citronu a zelené lístky (polníček) k podávání

    Na ochucené máslo:

    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • malá hrst petrželky, jemně nasekané
    • 2 snítky estragonu, jemně nasekaného
    • 50 g změklého másla
    • střik citronové šťávy
    • sůl a pepř

     

Příprava jídla

1. Všechny přísady na ochucené máslo vložte do mísy, dobře osolte a opepřete. Důkladně utřete, pak směs přeneste na kus potravinové fólie a vytvarujte jako šišku. Ve fólii ji dobře vychlaďte.

2. Prsíčka si po jednom položte na pracovní plochu a zarovnejte na úhledný tvar. Odřezky dejte stranou a prsíčka pak opatrně a stejnoměrně nařízněte jako knihu, aby vznikla kapsa. Pak je lehce naklepejte, stejně jako odřezky.

3. Ztuhlé máslo rozdělte na čtyři díly a mírně zploštěte. Vložte do kapsy v kuřecím mase, otvor ucpěte odřezkem masa a ještě překryjte naříznutým masem kapsy. Připravená plněná prsíčka pečlivě obalte v mouce, vejcích a strouhance a dejte stranou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

4. V pánvi rozehřejte středně vysokou vrstvu oleje a z obou stran osmažte plněná prsíčka dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk, naskládejte do pekáčku a vložte asi na dvacet minut do trouby. Podávejte se skrojky citronu a zelenými lístky.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář