Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 350 g rýže na rizoto (arborio nebo carnaroli)
    • 50 g lanýžového másla
    • ½ cibule, nakrájené
    • 50 ml suchého bílého vína
    • 1 litr horkého vývaru (drůbežího nebo zeleninového)
    • 30 g sušených hříbků, předem namočených
    • 60 g strouhaného parmazánu
    • 1 lžíce olivového oleje s lanýžem (nejlépe bílým)

Příprava jídla

1. Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.

2. Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Steak s lanýžovou solí

Bílá pizza s lanýžovým olejem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den. Nemůže mi někdo poradit, kde seženu lanýžové máslo a lanýžový olej? Děkuji

Přidat komentář