
Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem
Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.
Vydání: 2007/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 350 g rýže na rizoto (arborio nebo carnaroli)
- 50 g lanýžového másla
- ½ cibule, nakrájené
- 50 ml suchého bílého vína
- 1 litr horkého vývaru (drůbežího nebo zeleninového)
- 30 g sušených hříbků, předem namočených
- 60 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje s lanýžem (nejlépe bílým)
Příprava jídla
1. Ve větším kastrolu osmahněte na polovině lanýžového másla cibuli. Přidejte rýži a za stálého míchání ji osmažte. Přilijte víno a nechte odpařit. Poté pomalu, po malých dávkách přilévejte vývar a za neustálého míchání ho nechte odpařit.
2. Když rizoto zhoustne a rýže je dostatečně měkká, přidejte hříbky, zbytek lanýžového másla a dvě třetiny parmazánu. Znovu promíchejte. Těsně před podáváním zakapejte olivovým olejem s lanýžem. Podávejte posypané zbytkem parmazánu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzana Zápalková
20. Leden 2009 16:16