Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílá pizza s lanýžovým olejem

Recept na tuto pizzu pochází překvapivě z Norska. Lanýžový olej se přidává přímo do těsta – a jeho vůni korunuje rozmarýn.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1 pizza
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: asi 1 hodina
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Ostatní

Ingredience

    Na těsto:

    • 220 g hladké mouky + na posypání pizza pánve či plechu
    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce olivového oleje s lanýžem (nejlépe bílým)
    • ¼ lžičky soli

    Na náplň:

    • 3 lžíce majonézy
    • 1 středně velká cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
    • 6 stroužků česneku, nadrobno nakrájených
    • sůl a pepř na dochucení
    • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nadrobno nakrájeného
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 1 lžička olivového oleje s lanýžem (nejlépe bílým)

Příprava jídla

1. Mouku prosijte na pracovní plochu, uprostřed vytvořte důlek a nalijte do něj kvasnice rozpuštěné ve 100–150 ml vody, oba druhy oleje a sůl. Vidličkou postupně promíchejte vodu s moukou. Nakonec rukama vypracujte hladké a pružné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Obvykle to trvá přibližně hodinu.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Vykynuté těsto ještě jednou důkladně propracujte. Pomocí válečku nebo prstů vytvarujte kruh o průměru asi 35 centimetrů a přeneste ho na lehce pomoučněnou pizza pánev nebo plech.

3. Rozetřete na pizzu majonézu, posypte cibulí, česnekem, rozmarýnem a parmazánem. Osolte a opepřete a na závěr pokapejte trochou lanýžového oleje. Pečte přibližně čtvrt hodiny, aby těsto nabylo a zezlátlo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Steak s lanýžovou solí

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

REKLAMA

Přidat komentář