Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tempeh v houbové omáčce

V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového nebo sezamového oleje, nejlépe bio
    • 3 cibule, nakrájené na půlměsíčky
    • 2–3 mrkve, nakrájené na velké kusy
    • 300 g pokrájených čerstvých nebo hrnek sušených hub
    • 1 balení uzeného nebo marinovaného tempehu
    • mořská sůl, tymián a drcený kmín
    • 2–3 stroužky česneku
    • 4–5 biobrambor, oloupaných
    • 300 g sezonní zeleniny (pórek, paprika, kapustičky), pokrájené
    • 1 lžíce hladké špaldové nebo kukuřičné mouky na zahuštění

Příprava jídla

Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut, přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame

Chlebíček s brusinkami

REKLAMA

Přidat komentář