
Tempeh v houbové omáčce
V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.
Vydání: 2007/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce olivového nebo sezamového oleje, nejlépe bio
- 3 cibule, nakrájené na půlměsíčky
- 2–3 mrkve, nakrájené na velké kusy
- 300 g pokrájených čerstvých nebo hrnek sušených hub
- 1 balení uzeného nebo marinovaného tempehu
- mořská sůl, tymián a drcený kmín
- 2–3 stroužky česneku
- 4–5 biobrambor, oloupaných
- 300 g sezonní zeleniny (pórek, paprika, kapustičky), pokrájené
- 1 lžíce hladké špaldové nebo kukuřičné mouky na zahuštění
Příprava jídla
Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut, přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.
Přidat komentář