Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové koláčky s hruškovým čatní

Jako od maminky...

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • 250 g oloupaných brambor
    • 250–300 g hladké mouky + trochu  na poprášení pracovní plochy
    • 250 g rozpuštěného másla
    • sůl na vaření brambor  a na dochucení těsta
    • tuk na vymaštění plechu  nebo lívanečníku
    • 250 ml zakysané smetany  (nemusí být)

    Na čatní:

    • 300 g oloupaných hrušek bez jádřinců
    • 200 g želírovacího cukru

     

Příprava jídla

1. Brambory v hrnci zalijte studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte na vysokém plameni asi 12 minut (doměkka). Vodu slijte a brambory prolisujte do velké mísy. Pokud nemáte lis na brambory, rozšťouchejte je kvedlačkou nebo je na pracovní ploše několikrát přejeďte válečkem. 

2. Do mísy přidejte rozpuštěné máslo, mouku a sůl. Vařečkou zpracujte na hladké těsto, přemístěte ho na pracovní plochu a rozválejte na plát vysoký přibližně 2 cm. Vykrajujte kolečka, třeba sklenkou.

3. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Koláčky pečte 10 minut; pokud používáte lívanečník, vymastěte ho a koláčky v něm opékejte z každé strany asi 5 minut.

4. Připravte si čatní: pokrájené hrušky a cukr dejte do kastrůlku
a vařte asi 8 minut na středním plameni. Můžete také využít mikrovlnnou troubu – po třech minutách na nejvyšším výkonu směs promíchejte a povařte ještě tři minuty. Koláčky podávejte s čatní a smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.54

Přidat komentář