Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehké krevety na rukolovém salátu

Tenhle salát prostě musíte vyzkoušet! Když si pohrajete s cherry rajčátky a krevety rychle opražíte, poznáte, jak geniální je.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 balení rukoly (vanička nebo sáček)
    • olivový olej
    • vinný ocet (nejlépe aceto balsamico)
    • sůl
    • směs čerstvých pepřů
    • 1 limetka
    • 250 g cherry rajčátek

    Na osmahnutí krevet:

    • 200 g mražených předvařených krevet
    • olivový olej
    • chilli koření
    • šťáva z poloviny citronu
    • 100 ml bílého vína

Příprava jídla

1. Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce.

2. Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu.

3. Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu.

4. Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář