Senzační mandarinkový koláč na sebe na první pohled neprozradí, že v něm vůbec není mouka. Zato vláčné šťavnatosti a pikantní chuti má na rozdávání!
Suroviny
Postup
Omyté mandarinky v hrnci zalijte studenou vodou, uveďte do varu a vařte dvě hodiny. Sceďte, a když vychladnou, každou mandarinku rozpulte a vyjměte případná semínka.
V robotu nebo ručně mandarinky (i s kůrou) jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Podél stěn postavte kolečka mandarinky.
Vejce ušlehejte s cukrem, mandlemi a práškem do pečiva, důkladně promíchejte a přidejte sekané mandarinky. Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte hodinu; po čtyřiceti minutách přikryjte alobalem. Vyjměte a nechte chvíli ve formě chladnout. Vyklopte a ozdobte tenkými plátky mandarinek.