Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový cheesecake

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení 3 hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Ostatní

Ingredience

    • 11 g práškové želatiny
    • 2 žloutky z velkých vajec
    • 60 g krupicového cukru
    • 350 ricotty nebo žervé
    • 3–4 citrony, ostrouhané a vymačkané (150 ml šťávy)
    • 1 citron, nakrájený na plátky a osmahnutý na másle
    • 275 ml smetany ke šlehání, ušlehané do polotuha
    • 2–3 velké blumy, odpeckované a pokrájené
    • moučkový cukr na poprášení

    Na korpus:

    • 110 g máslových sušenek, rozdrcených
    • 25 g pražených mandlových lupínků
    • 50 g rozpuštěného másla

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu rozpusťte ve třech lžících šťávy.

Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, přidejte citronovou kůru i šťávu a přecezenou želatinu. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte na aspoň tři hodiny chladit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Piňa colada minicheesecaky

14x dokonalý cheesecake

Mandarinkový koláč

Jogurtový krém s citronem

Pomerančová marmeláda

Kořeněné hovězí na pomerančích

Kachna na grapefruitu

Přidat komentář