Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovocné nigiri

Vysoce efektní sladkokyselá tečka za vaší suši party

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 16 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Tvarování: 10 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 250 g rýže na suši
    • 3 lžíce světlého rýžového octa
    • 1 lžíce cukru
    • 1 lžička soli
    • 4 kiwi
    • 3 pomeranče
    • 3 manga
    • 1 plát řasy nori, nastříhaný na 16 půlcentimetrových pásků
    • 16 kytiček vykrojených z plátků mrkve
    • sezamová semínka na posypání

Příprava jídla

Rýži uvařte a spojte s octovým nálevem podle návodu níže. Ovoce oloupejte, kiwi a pomeranč nakrájete na tenká kolečka, případně ještě překrojte. Mango nakrájejte na tenké, zhruba dva centimetry široké plátky.

Opláchněte si ruce ledovou vodou a tvarujte z rýže oválky. Ozdobte je ovocem a to přitáhněte páskem z řasy nori. Navrch dejte mrkvovou kytičku a posypte ji sezamovými semínky.

Jak připravit suši rýži?
Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Pak ji nechte vychladnout.

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Suši menu

Suši menu

Trojbarevné maki a kalifornské suši

Maki s krabem

Suši bez suši

Přidat komentář