Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený hermelín obalený v kokosu

Sbíhají se vám sliny už při pouhém pohledu? Ano, máte před sebou božský hermelín. Brusinky jeho chuť podpoří a zvýrazní, kokos dodá jemnost a křupavost.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Ostatní

Ingredience

    • 2 hermelíny
    • 4–5 lžic nakládaných brusinek
    • 2 vejce
    • 1–2 lžíce mléka (nemusí být)
    • 150 g strouhaného kokosu
    • olej na smažení
    • 1 menší hlávka ledového salátu
    • olivový olej
    • sůl a pepř
    • 2 plátky toustového chleba

Příprava jídla

Hermelíny podélně nakrojte, aby v nich vznikla kapsa. Tu naplňte částí brusinek a zmáčknutím ji co nejvíc uzavřete. Vajíčka rozklepněte do hlubokého talíře a vidličkou našlehejte; můžete přidat mléko. Kokos nasypte do druhého talíře a začněte obalovat hermelíny – nejprve ve vajíčku, poté v kokosu. Celý proces ještě jednou zopakujte. V pánvi pak rozpalte olej a hermelíny osmažte z obou stran.

Mezitím připravte salát. Lístky ledového salátu natrhejte na menší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.

Plátky chleba opečte v toustovači a ozdobně je pokrájejte. Salát rozprostřete na talíře, na něj položte hermelín, ozdobte zbylými brusinkami a přiložte toustové chleby. Salát i brusinky můžete také podávat zvlášť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostrá kokosová polévka s kuřecím masem

Křupavý salát s kokosovými hoblinkami

Masové špízy marinované v kokosovém jogurtu

Citronovo-kokosové pohárky

REKLAMA

Přidat komentář