Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátové suflé

Suflé má punc luxusu, když si ale přečtete seznam ingrediencí, zjistíte, že si je můžete dopřát nejen ve svátek.
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 20 g + 30 g másla + trocha na vymazání
    • 4 lžičky mouky
    • 170 ml mléka nebo smetany na vaření
    • 1⁄3 lžičky soli
    • 2 špetky pepře
    • 2 cibule, nasekané najemno
    • 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 100 g posekaného špenátu, dušeného a okapaného
    • 50 g parmazánu

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 175 °C, horkovzdušnou na 155 °C. 20 g másla rozpusťte a zpěňte na něm mouku, postupně za stálého míchání přilévejte mléko; minutu dvě provařte. Osolte a opepřete. Cibuli zpěňte na 30 g másla. Žloutky ušlehejte do citronově žluta. Vše smíchejte spolu se špenátem a sýrem.

Vmíchejte bílky vyšlehané do tak tak tuhého sněhu. Vložte do vymazaného 1,5litrového hrnce.

Hrnec dejte do pekáčku s horkou vodou a ve vyhřáté troubě pečte padesát minut. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 špenátových receptů

REKLAMA

Přidat komentář