Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovocné suflé

Dopřejte si požitek přímo božský! Nadýchaný dezert s malinami.
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 200 g čerstvých (nechte si pár na ozdobu) nebo mražených malin rozmačkaných s cukrem podle chuti; mražené nechte povolit a důkladně slijte
    • 20 ml citronové šťávy
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 2 špetky soli
    • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry (nemusí být)
    • máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 175 °C. Nádobu o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte cukrem. Oslazené maliny prošlehejte dotuha s citronovou šťávou, žloutky, solí, případně i strouhanou pomerančovou kůrou. Vmíchejte nepříliš tuhý sníh z bílků.

Ve vymazané a vysypané nádobě pečte na plechu s horkou vodou asi půl hodiny. Podávejte teplé, pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ale ozdobené několika malinami.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář