Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé patří mezi klasické dezerty z lepších restaurací, zvládnete ho ale i doma!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25-30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Francouzská

Ingredience

    • 50 g másla + na vymazání
    • 25 g mletých mandlí
    • 35 g hladké mouky
    • 20–25 g kakaového prášku
    • 75–100 g krupicového cukru
    • 300 ml mléka
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť

Příprava jídla

Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, doprostřed vložte plech. Nádobu na suflé o průměru 15 cm důkladně vymažte máslem. Pak vysypte mandlemi – důkladně otáčejte formou, aby máslo pěkně pokryly. Přebytky vysypte. Na středním ohni rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a kakaový prášek. Minutu prohřejte. Sejměte z ohně, postupně vlijte mléko, za stálého vmíchávání. Vraťte na oheň, vsypte cukr a vymíchejte dohusta; trvá to asi minutu. Přesuňte do misky, nechte zchladnout. Bílky dejte do čisté misky. Žloutky vmíchejte do omáčky.

Vyšlehejte sníh (viz tip). Do připravené hmoty osmičkovým pohybem vmíchejte našlehané bílky a vše přesuňte do formy. Pečte 25–30 minut, aby suflé naběhlo a lehce pružilo.


TIP
Sníh šlehejte opravdu jen do chvíle, kdy se začínají při vytažení metly tvořit  špičky. Příliš tuhý sníh, stejně jako vzduch vyhnaný zuřivým vmícháváním sněhu, drží suflé při dně.
 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář