Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skotská vajíčka

Skotská vejce, typická britská specialita, jsou něco mezi karbanátkem a španělským ptáčkem. Můžete je podávat zastudena jako pohoštění pro přátele nebo zatepla s bramborovou kaší k obědu.
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 20 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 400 g jemně mletého vepřového
    • větší hrst petržele, nasekaná
    • větší hrst koriandru, nasekaná
    • 1 lžička mleté hořčice
    • 8 natvrdo uvařených vajec
    • 250 g strouhanky
    • slunečnicový olej na smažení
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

Maso osolte a spolu s bylinkami, hořčicí a čtyřmi lžícemi vody dejte do mísy a pořádně zamíchejte. Každé vajíčko pokryjte asi centimetrovou vrstvou masové směsi. Pak obalte vajíčka strouhankou, aby byla stejnoměrně pokrytá.

V rendlíku rozpalte tak pěticentimetrovou vrstvu oleje. Až se začne na povrchu chvět, ponořte opatrně vajíčka a po dvou je smažte asi šest minut. Otáčejte jimi, aby zhnědla stejnoměrně. Vyjměte z pánve pomocí děrované naběračky a nechte vysušit na ubrouscích nebo kuchyňském papíru.

Vajíčka můžete připravit den předem a uchovat v chladu. Stačí je vyndat z ledničky hodinu před podáváním.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář