Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená zimní zelenina s kozím sýrem

Pestrý salát je báječný jako příloha i vegetariánské hlavní jídlo.
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 1 malá dýně nebo kus o váze asi 500 g, zbavená slupky i semen
    • 1 středně velký celer + 2 velké pastináky, vše oloupané
    • 4 středně velké červené cibule, oloupané a rozkrojené každá na 6 skrojků tak, aby zůstaly držet u kořínku
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 200 g čerstvých špenátových listů
    • hrst čerstvé dobromysli, nasekané (nebo 2 lžíce sušené)
    • 2 lžičky pražených sezamových semínek
    • 200 g kozího sýra, rozdrobeného
    Na zálivku:
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 5 lžic červeného vinného octa
    • 1 lžička ořechového oleje (prodejny zdravé výživy)
    • 300 ml extra panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C/180 °C. Dýňovou dužinu nakrájejte na asi třícentimetrové kousky. Celer a pastináky pokrájejte na stejné kousky jako dýni. Dýni, celer, cibuli a pastinák dejte do mísy, zalijte olejem, dobře osolte a opepřete. Vsypte do pekáče a na horní příčce pečte padesát minut.

Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte hořčici a ocet, pomalu a za šlehání přilijte oba oleje, osolte a opepřete. (V uzavřené nádobě vydrží dresink v lednici až měsíc.)

Pečenou zeleninu vsypte do mísy, ještě zatepla přelijte čtvrtinou zálivky. Promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte špenát, posypte dobromyslí, sezamem i kozím sýrem. Podávejte teplé či při pokojové teplotě se zbylým dresinkem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
I když jsem místo dýně a použila obyčejné brambory, chutnalo to fantasticky.

Přidat komentář