
Uživatelský
recept
recept
Červené kuře
Popis receptu:
Pečené kuře se "zimní zeleninou", česnekem a bylinkami. Je to sezónní "zimní" recept a dají se zde využít všechny netradiční typy zeleniny, na které zrovna narazíte. Červenou řepu ale nevynechávejte, s kuřetem chutná skvěle!!!!
Autor: Martina Bajgarová
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1 velké kuře, nejlépe v bio kvalitě
1,5 kg brambor
celý řapíkatý celer
6-8 ks červené řepy
6 ks červených cibulí
4 velké mrkve
palička česneku
případně jiná sezónní zelenina
sůl, bylinky, citrónový pepř, olivový olej
Příprava jídla
Připravíme si zeleninové hnízdo pod kuře a to tak, že zeleninu včetně brambor očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kusy. Zeleninu promícháme se solí, citrónovým pepřem, sušenými či čerstvými bylinkami podle chuti. Můžeme zakápnout citrónem.
Kuře osolíme zvenku i zevnitř a naplníme je několika kousky připravené zeleniny. Položíme jej do zeleninového hnízda, potřeme olivovým olejem a pečeme dozlatova. Zelenina se neupeče úplně stejnoměrně, ale to na chuti nic nemění, spíše naopak. Červená řepa zůstane trochu tužší, ale krásně se vyrovná s měkkými, téměř krémovými brambory a celerem....
Úžasné, zdravé, jednoduché jídlo z jednoho pekáče...
Přidat komentář