Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Červené kuře

Popis receptu: 
Pečené kuře se "zimní zeleninou", česnekem a bylinkami. Je to sezónní "zimní" recept a dají se zde využít všechny netradiční typy zeleniny, na které zrovna narazíte. Červenou řepu ale nevynechávejte, s kuřetem chutná skvěle!!!!
Autor: Martina Bajgarová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 velké kuře, nejlépe v bio kvalitě 1,5 kg brambor celý řapíkatý celer 6-8 ks červené řepy 6 ks červených cibulí 4 velké mrkve palička česneku případně jiná sezónní zelenina sůl, bylinky, citrónový pepř, olivový olej

Příprava jídla

Připravíme si zeleninové hnízdo pod kuře a to tak, že zeleninu včetně brambor očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kusy. Zeleninu promícháme se solí, citrónovým pepřem, sušenými či čerstvými bylinkami podle chuti. Můžeme zakápnout citrónem. Kuře osolíme zvenku i zevnitř a naplníme je několika kousky připravené zeleniny. Položíme jej do zeleninového hnízda, potřeme olivovým olejem a pečeme dozlatova. Zelenina se neupeče úplně stejnoměrně, ale to na chuti nic nemění, spíše naopak. Červená řepa zůstane trochu tužší, ale krásně se vyrovná s měkkými, téměř krémovými brambory a celerem.... Úžasné, zdravé, jednoduché jídlo z jednoho pekáče...
REKLAMA

Přidat komentář