Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Velikonoční kraslice

Popis receptu: 
Velikonoce se blíží a tento recept je z našich rodinných pokladů. Pamatuji si, jak kraslice pekla moje prababička a u nás nikdy nesmí chybět na velikonočním stole. Dělám je rovnou z dvojité dávky a vždy se po nich, nejen mezi koledníky, zapráší.
Autor: Helena Bilerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 15
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto: 250g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 50g hery (másla), 50g cukru krupice, 1 vejce, citrónová kůra, 4-5 lžic mléka, 1-2 lžíce rumu Náplň: trochu rumu, 70 g másla, 70 g cukru, pikantní marmeládá (nejvíc se osvědčil červený rybíz) čokoláda na vaření, lentilky Prababička dávala do těsta hladkou mouku, 120g tuku a 80g cukru a bylo to také moc dobré

Příprava jídla

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které vtlačujeme do moukou vysypané hlubší polévkové lžíce (mám na to stříbrnou po prababičce, ale dnes existují i formičky), vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do růžova. Upečené půlky opatrně vydlabeme a polovině z nich seřízneme i špičku (aby pěkně stály na talíři). Připravíme si náplň. Vyškrábané drobečky zalijeme rumem aby změkly, zvlášť utřememe cukr, máslo a zavařeninu a přidáme drobečky. Náplní slepíme půlky kraslic k sobě (náplní nešetříme), hotové kraslice máčíme z vrchní strany v rozpuštěné čokoládě a zdobíme např. lentilkami. Z jedné várky je cca 15 kusů.
REKLAMA

Přidat komentář