Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Taštičky se sýrem cottage a žampiony nebo se špenátem

Tenhle recept je důkazem, že sýr cottage chutná skvěle i tepelně upravený. A žampiony (případně špenát) jeho přednosti jen a jen podtrhnou…

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 220 g hladké mouky
    • 150 g studeného másla 
    • 1 rozšlehané vejce na potření
    • 1 lžíci sezamových semínek
    • 1/2 lžičky soli

    Na žampionovou náplň:

    • 150 g sýra cottage
    • 6 žampionů
    • 50 g másla
    • nasekanou pažitku a petrželku
    • sůl a pepř na dochucení

    Na špenátovou náplň:

    • 150 g sýra cottage
    • 150 g špenátu
    • 1 stroužek česneku
    • 50 g másla
    • 2 lžíce smetany
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Mouku a sůl nasypte do misky, přikrájejte máslo a pomocí prstů ryhle rozemněte na drobenku. Přidávejte šest až osm lžic vody a zpracovávejte na těsto; čím jsou máslo a voda studenější, tím lépe to jde. Pak dejte těsto na dvacet minut odpočinout do lednice.

2. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a poduste je na másle s bylinkami, podle chuti osolte a opepřete. Nechte vychladnout. (Na špenátovou variantu osmahněte česnek, přidejte k němu špenát, krátce poduste, vlijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.)

3. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválejte plát těsta silný asi tři milimetry. Vy­krajovátkem o průměru 7,5 cm nebo skleničkou vykrájejte kolečka. Na střed každého dávejte lžičkou sýr a buď špenát, nebo žampiony. Přehněte a okraje ­pevně přimáčkněte vidličkou.

4. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovým semínkem. Pečte patnáct až dvacet minut.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.86
Obrazek uzivatele
Náplně byly ok, ale těsto chuťově nic moooc!!! Lepší je ho nahradit např. těstem listovým.

Přidat komentář