Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Alsaský koláč

Popis receptu: 
Tento recept mi přivezl můj přítel z Francie a od té chvíle co jsme ho doma poprvé upekli se ho nemůžem nabažit! :)
Autor: Polina Ševčíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    - 3 vajíčka - 150g hladké mouky (asi hladké, ve francii mají jen jednu) - 1 prášek do pečiva - 100 ml oleje - 125ml VLAŽNÉHO mléka - 100g strouhaného sýra - 100g cibule - 200g slaniny - 1 lžička pravého másla - 1 lžíce oleje - 1 lžíce husté šlehačky! - Sůl a pepř

Příprava jídla

1) Nakrájet cibule na plátky (poloviční), nechat změknout na pánvi s máslem na oleji (ne dozlatova) 2) Až bude cibule trošku osmažená, přidat slaninu, osolit a opepřit. 3) Vypnout pánev, dát šlehačku. Poté odložit a zamíchat 4) Do mísy připravit 3 vajíčka, mouku, prášek do pečiva. Začneme míchat, aby se vytvořilo těsto. Když mícháme, postupně přidáváme po troškách olej a potom vlažné mléko a sýr 5) Když je těsto hotové, přidáme udělanou slaninu s cibulí a zamícháme. 6) Nalijeme do chlebové formy a dáme do trouby na 180°C, 30-45 minut. Musíme se koukat a kontrolovat špejlí 7) Po dokončení vyndáme z trouby. Počkat až to vystydne, vyklopit z formy
REKLAMA

Přidat komentář