Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nákyp z vánočky

Objevili jste doma opuštěnou a vyschlou vánočku? Resuscitace je dílem okamžiku, a co víc: z trouby se vynoří mladá krasavice. Zázrak? Jenom prastarý recept!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 45 g másla + na vymazání pekáčku
    • 2 hrsti sušených švestek, nakrájených na kousky a namočených ve 4 lžících grappy nebo rumu
    • 250 g starší vánočky, nakrájené na plátky
    • 750 ml mléka
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozkrojený
    • 200 g moučkového cukru
    • 3 velká vejce + 3 velké žloutky
    • mandlové lupínky na posypání

Příprava jídla

Vymažte pekáček máslem, na dno dejte scezené švestky. Předehřejte gril, vánočku namažte máslem, rozkrájejte na kousky, rozložte je na plech a pod grilem minutu dvě zapečte, aby zezlátly. Až zchladnou, vyložte jimi pekáček.

Troubu předehřejte na 200 °C. Mléko s vanilkou přiveďte téměř k varu, vmíchejte cukr a odstavte. Promíchejte vajíčka se žloutky a zvolna k nim zašlehejte horké sladké mléko. Vlijte do pekáčku, posypte mandlemi a ve vodní lázni pečte 25–30 minut, aby krém zhoustl. Podávejte vlahé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Tvarohová žemlovka

Čokoládový nákyp

Pain perdu

Bread pudding

Sladce zapečeno aneb francouzské tousty, nákypy a žemlovky

REKLAMA

Přidat komentář