Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pain perdu

Francouzský ztracený chléb je nenápadná delikatesa. Nechte se svést jejím šarmem!

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Smažení 0:05
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 250 ml kávové smetany nebo plnotučného mléka
    • 4 velká vejce
    • 3 lžíce krupicového cukru, medu nebo javorového sirupu
    • pár kapek vanilkového extraktu
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 8 plátků bílého chleba, silných asi 2 cm
    • 4 lžíce másla a 4 lžíce oleje
    • 2 lžíce moučkového cukru se skořicí na posypání

Příprava jídla

Smetanu, vejce, cukr, vanilkový extrakt a muškátový oříšek prošlehejte v misce. Namočte plátky chleba a nechte nasáknout. Opečte je na silnostěnné pánvi ve směsi másla a oleje a nechte na vrstvě ubrousků či kuchyňského papíru odsát přebytečný tuk. Posypte skořicovým cukrem a podávejte, případně doplněné medem nebo sirupem k zakápnutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohová žemlovka

Nákyp z vánočky

Čokoládový nákyp

Bread pudding

Sladce zapečeno aneb francouzské tousty, nákypy a žemlovky

REKLAMA

Přidat komentář