Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tagliolini alla pescatora

Pravé italské těstoviny po rybářsku jsou ideální pro slavnostnější chvíle a pro posezení ve dvou. Zdání klame – příprava je snadná a rychlá.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 sklenka olivového oleje
    • 2–3 stroužky česneku, oloupané
    • 1 mrkev, najemno nastrouhaná
    • 400 g mušlí
    • 1 sklenka bílého vína
    • 400–500g humr, uvařený
    • hrst třešňových rajčátek
    • hrst jemně nasekané petrželky
    • 400 g těstovin, nejlépe tagliolini (tenké hranaté nudle), pokud možno čerstvých
    • sůl, pepř a špetka cukru na dochucení
    • ½ sklenky koňaku

    K podávání:

    • čerstvé salátové listy
    • několik černých oliv

     

Příprava jídla

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek. Vsypte nastrouhanou mrkev, promíchejte, přisypte mušle, pánev přikryjte a na mírnějším plameni nechte všechno tři až čtyři minuty povařit. Do velkého hrnce dejte mezitím vařit vodu na těstoviny.

Až se mušle otevřou, vlijte bílé víno, přidejte očištěného humra i překrájená rajčata. Osolte a opepřete, posypte částí petrželky a vyrovnejte chuť špetkou cukru. Nechte minutu dvě prohřát – a v této chvíli dejte vařit těstoviny.

Do směsi v pánvi přilijte koňak a nechte minutu dvě odvářet; za tu dobu už by měly být čerstvé těstoviny uvařené. Máte-li suché těstoviny, řiďte se návodem na obalu a dejte je vařit o pár minut dříve.

Těstoviny slijte a vsypte do pánve. Dobře promíchejte, posypte zbylou petrželkou a podávejte na listech salátu. Doplňte olivami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos na opékané zelenině

Nasi goreng

Ratatouille

Pohár s třešněmi

Vídeňská roštěnka

REKLAMA

Přidat komentář