
Uživatelský
recept
recept
Marinovaný pečený pstruh
Popis receptu:
Velice jemný šťavnatý pstruh lahodné bylinkové chuti s úpravou bez kostí.
Autor: Mirka Bechyňová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
2 ks pstruhů
1 citron
bylinky: petržel, kopr, pažitka
sůl, bílý pepř
olivový olej cca 5 lžic
Příprava jídla
Pstruhy opláchneme a očistíme. Celé pstruhy vložíme je do plastového sáčku a zalijeme šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a zasypeme bylinkami a drceným bílým pepřem. Sáček uzavřeme a a cca 1 minutu s ním potřásáme, aby se marináda promíchala a rovnoměrně potřela pstruhy. Sáček umístíme přes noc do lednice. Druhý den sáčkem mírně potřepeme a vyjmeme pstruhy z marinády. Vlivem citronu se viditelně oddělí kostra od masa. Pomalým tahem oddělíme kostru včetně hlavy a ocasu od masa. Marinádu nestíráme, pstruhy rozevřeme osolíme a umístíme kůží dolů do vymazaného pekáčku máslem . Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami.
Dobrou chuť
Přidat komentář