Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marinovaný pečený pstruh

Popis receptu: 
Velice jemný šťavnatý pstruh lahodné bylinkové chuti s úpravou bez kostí.
Autor: Mirka Bechyňová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 ks pstruhů 1 citron bylinky: petržel, kopr, pažitka sůl, bílý pepř olivový olej cca 5 lžic

Příprava jídla

Pstruhy opláchneme a očistíme. Celé pstruhy vložíme je do plastového sáčku a zalijeme šťávou z jednoho citronu, olivovým olejem a zasypeme bylinkami a drceným bílým pepřem. Sáček uzavřeme a a cca 1 minutu s ním potřásáme, aby se marináda promíchala a rovnoměrně potřela pstruhy. Sáček umístíme přes noc do lednice. Druhý den sáčkem mírně potřepeme a vyjmeme pstruhy z marinády. Vlivem citronu se viditelně oddělí kostra od masa. Pomalým tahem oddělíme kostru včetně hlavy a ocasu od masa. Marinádu nestíráme, pstruhy rozevřeme osolíme a umístíme kůží dolů do vymazaného pekáčku máslem . Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami. Dobrou chuť
REKLAMA

Přidat komentář