Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Speckknoedlsuppe

Popis receptu: 
Vřelá vzpomínka na lyžování v Rakousku.
Autor: Lenka Čermáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 g housky rozkrájené na malé kostičky 50 g tirolskeho špeku 50 g na jemno nakrajene vysociny 125 ml mléka 120 g másla 1/2 jemně nasekané menší cibule 2 vejce sůl muškátový oříšek 1 lžíce jemně nasekané petrželky 80 g mouky 1,5 l hovězího vývaru jemně nasekaná pažitka na ozdobu

Příprava jídla

Housky smícháme s nakrájeným špekem a salámem. V mléce rozmícháme vajíčko, sůl, muškátový oříšek, petrželku a na másle osmaženou cibulku. Tuto směs přelijeme přes housku a necháme odpočinout. Po 15 minutách zapracujeme mouku až vznikne tuhé těsto. Vlkýma rukama tvarujeme menší knedlíky. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 10-15 minut. Uvařený knedlík vložíme na talíř a přelijeme horkým hovězím vývarem. Ozdobíme nasekanou pažitkou.
REKLAMA

Přidat komentář