Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové medailonky

Popis receptu: 
Pro 4 osoby
Autor: Tereza Hojková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 lžíce slunečnicového oleje 4 silnější plátky z vepřové panenky (asi 100g) 200 g malých žampionů nakrájených na plátky 2 lžičky papriky 2 lžice rybízového želé nebo zavařeniny 50 ml madarinkové šťávy 1 lžíce červeného vinného octa sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Vepřové osolte a opepřete. Na pánvi zahřejte jednu lžíci oleje a z obou stran na něm prudce opečte maso dozlatova (nebude ještě uvnitř propečené). VYjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí. Vraťe maso na pánev a popračte paprikou. Do šťávy vmíchejte rybízové želé, madarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo. Zlehka povařte pět minut, až vše zkřehne, v polovině doby maso obraťte.
REKLAMA

Přidat komentář