Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Steak z lososa se zeleninou a krevetovou pěnou

Popis receptu: 
Lehké jídlo se zeleninou a krevetami obsahují selen a vitamín E, který podporuje plodnost!!!
Autor: Petr Škrob
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Sůl 2dl Vývaru máslo 4 žlouteky 2dl smetany 1 Cuketu 1 brokolici 1 fenykl 1 lilek pepř mletý pepř mletý bílý 4 plátky lososa 8ks baby karotky 100g krevet koktejlových

Příprava jídla

1. Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle. 2. Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. 3. Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl. 4. Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. 5. Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou. 6. Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa. 7. Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.
REKLAMA

Přidat komentář