0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak z lososa s krevetovou pěnou

Steak z lososa s krevetovou pěnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3733 kcal
Bílkoviny 235 g
Sacharidy 84 g
Tuky 257 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

losos 4 filety
krevety 100 g
baby mrkev 8 ks
cuketa 1 ks
brokolice 1 ks
fenykl 1 ks
lilek 1 ks
máslo
žloutek 4 ks
smetana 200 ml
vývar 200 ml
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle.

2

Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova.

3

Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl.

4

Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny.

5

Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou.

6

Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa.

7

Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.

Autor: pskrob

Obchod Apetit