Postup
1
Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a orestujeme na másle.
2
Steaky z lososa osolíme a osmahneme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova.
3
Krevetovou pěnu si uděláme tak, že krevety vyloupeme, slupky promyjeme a zalijeme vodou, osolíme a připravíme z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2dl.
4
Do vychladlého vývaru přidáme žloutky, nádobu dáme do vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny.
5
Přidáme sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šleháme nad párou.
6
Vyloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme na másle, které zbylo po opékání lososa.
7
Steaky upravíme na talíře, obložíme zeleninkou a zalijeme krevetovou pěnou, kterou posypeme pečenými krevetami.