Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sezamové nudle s tofu

Výborná rychlá vegetariánská večeře pro ty, kdo mají rádi česnek a zázvor. Za patnáct minut na stole!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 5 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Asijská

Ingredience

    • 200 g pevného tofu, nakrájeného na 12 kousků
    • 2 lžíce kvalitní sójové omáčky + další k podávání (nemusí být)
    • 1 lžíce (sezamového) oleje + další k podávání (nemusí být)
    • 300 g zelené zeleniny, například fazolek a čínského zelí
    • 1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný
    • asi 130 g vaječných čínských nudlí (2 cihlovité smotky), připravených podle návodu na obalu
    • 1–2 lžíce sezamových semínek

Příprava jídla

Tofu smíchejte se lžící sójovky a lžičkou oleje. Zbylý olej zahřejte na pánvi a za stálého míchání osmahněte zeleninu, česnek a zázvor pokrájený na nitky, aby zelenina začala vláčnět. Zakápněte 2 lžícemi vody a promíchávejte ještě minutu. Přidejte nudle, sezam a sójovku z marinování tofu, míchejte a opékejte 2 minuty. Teď přidejte tofu, zastříkněte sójovkou, přiklopte. Nechte minutu prohřívat, pak vmíchejte do zeleniny. V miskách zastříkněte sójovkou a olejem, chcete-li.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář