
Špagety s brokolicí a ančovičkami
Nápad obalit špagety křupavou strouhankou, výraznými ančovičkami a chilli promění klasiku v pikantní delikatesu. Milovníci česneku (jako jsem já) můžou ke strouhance přidat pár najemno nasekaných stroužků.
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 350 g špaget
- 5 lžic olivového oleje
- 350 g brokolice
- 6 nasekaných ančoviček
- 2 červené chilli papričky bez semínek, nasekané najemno
- 100 g strouhanky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám.
2. Mezitím rozehřejte v pánvi tři lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky i chilli papričky a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.
3. Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře a zbývající dvě lžíce olivového oleje. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká ‚pangritata‘) a ihned podávejte.
2. Mezitím rozehřejte v pánvi tři lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky i chilli papričky a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.
3. Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře a zbývající dvě lžíce olivového oleje. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká ‚pangritata‘) a ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 00:10