Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný salát

Využijte nádhernou barvu a skvělou šťávu červené řepy na maximum!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 4 mrkve, nakrájené na tenké špalíčky
    • 4 plátky anglické slaniny, pokrájené na proužky
    • 1 lžička olivového oleje
    • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče, pečlivě omytého
    • 2 lžíce sherry octa (nebo jablečného octa)
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 4 hrsti špenátových lístků, propláchnutých
    • 500 g řepy, povařené a rozkrojené na osminky

Příprava jídla

Mrkev dvě minuty povařte v osolené vodě. Nechte okapat. Slaninu vyškvařte na pánvi s troškou oleje; vyjměte. Do pánve vsypte zázvor, cukr, pomerančovou kůru a šťávu, ocet a skořici. Nechte minutu dvě probublávat, přidejte řepu a mrkve a minutu prohřejte.

Špenát a slaninu vsypte do mísy, přidejte řepu s mrkví a zakápněte kořeněnou zálivkou z pánve. Podávejte při pokojové teplotě nebo vychlazené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář