Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Do poslední fazolky promyšlený recept. Tenhle losos pohladí všechny smysly!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 20 menších kulatých brambor
    • 4x 250g lososí podkovy
    • olivový olej na potírání
    • mořská sůl a drcený černý pepř

    Na bylinkové máslo:

    • 70 g másla pokojové teploty
    • 1–2 hrsti koriandrových lístků + na ozdobení
    • 1 lžíce nasekané pažitky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku, pasírovaný strojkem
    • mořská sůl a drcený černý pepř

    K podávání:

    • 200 g zelených fazolek, blanšírovaných
    • 2 citrony, pokrájené na osminky
    • hrst lístků koriandru

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a dejte vařit. Pak si připravte bylinkové máslo: v míse dokonale spojte všechny uvedené ingredience. Dejte zatím stranou.

2 Rozpalte grilovací pánev na středním plameni. Lososa potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám to vyhovuje.

3 Na hotovou podkovu navršte bylinkové máslo. Servírujte s fazolkami, citronem a koriandrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososí filet s olivami a rajčátky

Lososové suši

Losos s hráškem a okurkovým salátem

Uzený pstruh lososovitý

REKLAMA

Přidat komentář