Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s hráškem a okurkovým salátem

V jednoduchosti je síla! Šťavnatá ryba, křupavý salát, delikátní dresink.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Ostatní

Ingredience

    • 4x 200g lososí filátka bez kůže
    • olivový olej na potírání
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 1 salátová okurka, nakrájená i se slupkou na tenké dlouhé plátky
    • 400 g mraženého hrášku, blanšírovaného
    • hrst nasekané natě z jarní cibulky

    Na jogurtový dresink:

    • 125 ml bílého jogurtu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce solených kaparů, opláchnutých, osušených a nasekaných nadrobno
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

Nejprve připravte dresink: v míse smíchejte všechny uvedené ingredience. Dejte stranou.

Na středním plameni rozehřejte velkou teflonovou pánev. Lososa potřete olivovým olejem, posypte solí a pepřem a dejte na pánev. Opékejte čtyři až pět minut z každé strany nebo tak, jak vám vyhovuje. Nechte vychladnout a každý kousek přepulte.

Okurku promíchejte s cibulkou a hráškem. Lososa podávejte s porcí salátu a jogurtového dresinku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Lososí filet s olivami a rajčátky

Lososové suši

Uzený pstruh lososovitý

REKLAMA

Přidat komentář