Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzený pstruh lososovitý

Udit ryby můžete s úspěchem i v kuchyni, tedy za předpokladu, že máte dobrou digestoř.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 1 hodina
PT20M
Příprava 0:20

Ingredience

    • 2 lžíce čajových lístků
    • 2–3 lžíce rýže
    • 2 lžíce cukru krupice
    • 1 lžíce fenyklových semínek
    • 2 lžíce másla na namazání roštu
    • 2 celí pstruzi lososovití, očištění
    • 1–2 citrony, omyté a nakrájené na plátky
    • 8 větviček kopru
    • olivový olej na potření ryb

    Na bylinkovou omáčku

    • 2 hrsti nasekané petrželky
    • 2 hrsti kopru, nasekaného
    • 20 g kerblíku
    • 1½ lžíce solených kaparů, nasekaných
    • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 120 ml olivového oleje

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 120 °C. Smíchejte čajové lístky, rýži, cukr a fenyklová semínka a směs vsypte na hliníkový tácek. Ten vložte do velké zapékací mísy a dejte přes něj rošt potřený máslem. Dutiny ryb naplňte plátky citronu a koprem, zvenku pstruhy potřete olivovým olejem a položte na rošt.

Z vymazaných archů alobalu sestavte krychlový ,stan‘ a překryjte jím zapékací mísu. Dávejte pozor, aby se nedotýkal ryb, a konce zlehka připevněte k míse. Celou sestavu přemístěte na sporák zapnutý na nejvyšší stupeň a ,uďte‘ (vařte) čtvrt hodiny, nebo dokud ryby nezískají tmavě zlatou barvu. Pak sejměte alobal. Zapékací mísu přesuňte do trouby a pečte, aby byly ryby pružné; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.

Připravte bylinkovou omáčku: do nádoby robota dejte všechny uvedené ingredience kromě oleje a prohněťte. Poté přidejte olej a dobře spojte. Pstruhy můžete podávat studené nebo teplé, vždy s bylinkovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Uzení v alobalovém stanu bude probíhat opravdu jako uzení – pouštějte se tedy do něj jen za předpokladu, že máte digestoř s vysokým výkonem, a zapněte ji o deset minut dřív.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Lososí filet s olivami a rajčátky

Lososové suši

Losos s hráškem a okurkovým salátem

REKLAMA

Přidat komentář