Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 4 toustové chleby namazané máslem
    • 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky
    • 4 plátky čedaru nebo ementálu
    • 2 vejce

    Na těstíčko:

    • 2 vejce
    • 1 lžíce mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1 Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra. Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.

2 V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev. Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty. Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Tvarohové bliny

Krémová horká čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář