Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Americká

Ingredience

    Na domácí müsli (8 porcí – 6 jich budete mít do zásoby)

    • 600 g ovesných vloček
    • 70 g dýňových semínek
    • 70 g slunečnicových semínek
    • 80 g neloupaných mandlí, nasekaných
    • 1 lžíce skořice
    • 250 ml medu
    • 180 ml rostlinného oleje

    K podávání:

    • čerstvé jahody
    • bílý jogurt
    • med

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C. Ovesné vločky, semínka, mandle a skořici promíchejte v míse. V menším kastrolu na malém plameni zahřívejte za stálého míchání med a olej, dokud se nerozpustí a nespojí; stačí tak dvě minuty. Medovou směs přidejte do mísy a vše promíchejte.

Rozdělte müsli na dva plechy pokryté pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřete. Pečte 20–25 minut, aby směs zezlátla. Občas ji promíchejte.

Hotové müsli rozdělte do misek, přidejte jogurt, jahody a med a servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Tvarohové bliny

Krémová horká čokoláda

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vzhledem k tomu, že děvčatům občas ujede ruka, tak tento recept vřele doporučuji. Zkusil jsem ho již po třetí a pokaždé to byl úspěch! Jen malá doporučení - čas pečení při uvedené teplotě postačuje něco kolem dvaceti minut. Je třeba počítal, že müsli se ještě dodělává i když je již venku. Jinak přidávám sušené ovoce, několik druhů a ještě se nestalo, že by to zůstalo déle jak dva dny! Přeji dobrou chuť.
Obrazek uzivatele
Recept na müsli je výborný, jen uvedená teplota pečení je dost vysoká (hlavně oříškům vysoká teplota moc nesvědčí). Upřednostňuji nízkou teplotu - okolo 120°C a delší dobu pečení - müsli je pak rovnoměrně propečené, příjemně křupavé a nespálí se. Důležité také je, abyste nepoužili moc velký plech - směs na müsli musí být v silnější vrstvě. Jinak moc doporučuji - u nás doma si apetitovské müsli našlo své pevné místo :)

Přidat komentář