Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Opékání 0:05
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 250 g rozpůlených cherry rajčátek
    • 3 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce natrhaných lístků bazalky
    • 300 g sýra ricotta (jemný tvarohový sýr, běžně dostupný)
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

Na velkém plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, vsypte do ní rajčátka a opékejte je asi tři minuty, aby získala zlatavou barvu. Pak je posypte cukrem, zastříkněte balzamikovým octem a opékejte ještě dvě až tři minuty, až budou rajčátka měkká a lepivá. Navršte je na ricottu, osolte, opepřete a servírujte s opečenými tousty.

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Tvarohové bliny

Krémová horká čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář