Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

Úžasná sváteční roláda pro ty, kdo vyznávají styl ,maso s masem‘. Podávejte nejlépe s bramborem nebo s chlebem.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Pečení 2:00
Maso Francouzská

Ingredience

    • 1 vepřové ramínko
    • 1 panenka
    • 3 snítky tymiánu
    • svazek čerstvé petrželky, nasekaný
    • 5 stroužků česneku, najemno nasekaných
    • 2 šalotky, najemno nasekané
    • sůl a hrubě mletý pepř

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 160 °C. Ramínko očistěte, rozkrojte jako knihu a přikrojte na tvar obdélníku o stejné délce, jakou má panenka. Lístky tymiánu promíchejte s petrželkou, solí, posypte plát masa a pak ještě cibulkou a česnekem. Na maso položte panenku, pevně zaviňte jako roládu, ovažte provázkem, lehce osolte a hojně opepřete. Pečte za častého otáčení asi dvě hodiny, až maso hezky zkaramelizuje. Mírně podlévejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečínka v seně

Kotletky se šalotkami

Maso po čínsku

Celerová krémová polévka se slaninou

Panenky s javorovým sirupem

Francouzské škvarečky

REKLAMA

Přidat komentář