
Rýže kari
Rýže s asijskou chutí
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- sáček rýže typu basmati (například značky Uncle Ben’s)
- dvě lžíce rostlinného oleje
- lžíce koření kari nebo kari pasty (dostanete v supermarketech a samozřejmě v obchodech s kořením). Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.
- 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška)
- hrst mraženého hrášku
- 50 g pražených kešu oříšků
- pár kapek citronové šťávy
Příprava jídla
Sáček rýže typu basmati (například značky Uncle Ben’s) uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty (dostanete v supermarketech a samozřejmě v obchodech s kořením). Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku. Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků. Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 08:21