Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s vejcem

Rafinovaná lososová pochoutka
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • rozříznutou žemli
    • lžičku majonézy
    • lžičku čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.
    • plátek uzeného lososa
    • půl lžíce rostlinného oleje
    • jedno vejce
    • stroužek česneku
    • pepře a plátky česneku

Příprava jídla

Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači. Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu. Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany. Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova. Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Myslím, že se této (nebo podobné) úpravě vajíček na snídani říka v Británii Eggs Royale, se šunkou jsou to Eggs Benedict a se špenátem Eggs Florentine. Vždy na žemli a vždy mňam:)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.

Přidat komentář