
Losos s vejcem
Rafinovaná lososová pochoutka
Vydání: 2004/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- rozříznutou žemli
- lžičku majonézy
- lžičku čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.
- plátek uzeného lososa
- půl lžíce rostlinného oleje
- jedno vejce
- stroužek česneku
- pepře a plátky česneku
Příprava jídla
Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači. Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu. Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany. Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova. Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Ludva (neověřeno)
3. Duben 2007 12:57
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 00:11