Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hruškovo-Jablečný kompůtek pro zahřátí či "mlsnou"

Popis receptu: 
... dvacetipětiminutová rychlovka pro zahřání, nebo když vás zkrátka honí mlsná. Taky na "jentakchvíle" je tahle krmě fajn či pro zlepšení nálady!
Autor: Jan Vaclav Cep
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ovocný čaj, červené víno (třeba zbytek, co se nevešel do sklenic při včerejší degustaci s přáteli :) jedna hruška, dvě jablka, čerstvý zázvor koření: badyan, hřebíček, pomerančová kůra, skořice, kardamon, sůl (teda známá špetka soli), dvě tři kuličky rozdrceného bílého pepře.

Příprava jídla

Shora uvedené množství ovoce je pro dvě osoby? Ano. Čím více mlsných jazýčků budete chtít utěšit, tím více hrušek a jablek bude pochopitelně třeba. S kořením nepřehánět, raději méně než více! Budete-li váš arsenál koření trpět prázdnotou, nevadí. Přinejhorším si vystačíte s pověstnou skořicí a hřebíčkem, nebo zaexperimentujete s medem, karamelizovaným cukrem-voda na pánvičce. Nádobu (kastrůlek) střední velkosti a v něm již vylouhovaný ovocný čaj necháte vřít, vložíte jablka i hrušku bez jader. Pro milovníky šlupek nezdůrazňuji nutnost ovoce oloupat. Postupně přidáte shora uvedené koření, o pořadí rozhodujete sami. Polootevřená poklička zajistí úsporu energie, příjemné provonění kuchyně a koneckonců i dřívější konejšení Vaší "mlsné". Dobrou a ještě lepší chuť přeje Čepice
REKLAMA

Přidat komentář