Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Juhoslovanské koláče
Juhoslovanské koláče


< 30 min
0,0 (0x)

Mléko ohřejeme a rozmícháme v něm cukr droždí a 2 lyžice mouky. Necháme 10 až 15 minut stát. Přidáme sůl, olej a postupně zbytek mouky a vypracujeme těsto (pokud se těsto moc lepí můžeme přidat více mouky). Přikryjeme a necháme vykynout. Mezitím připravíme náplň: změklou heru dohladka smícháme se žloutkama a solí. Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a každou rozválíme na plát silný asi 1 cm. Potřeme náplní s zatočíme do rolády. Povrch potřeme taky krémem a mužeme posypat makem nebo sezamem. Rolády rozkrájíme na trouhelníky. Poklademe na suchý plech a pečeme při 200 °C dozlatova.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu