Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Juhoslovanské koláče

Popis receptu: 
Skvělý jako předkrm, příloha k polévkám nebo když je chuť i samotný...
Autor: Paulína Sabová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Těsto : 0,5 l mléka,42g droždí = jedna kostka, 3 lyžice kryštálového cukru,600 dkg pol. mouky, 2 lžičky soli, 1dcl oleja, Náplň: 250g hery, 2žĺtky, 2 lžičky soli, podle chuti můžete přidat prolisovaný česnek, bylinky nebo strouhaný sýr,

Příprava jídla

Mléko ohřejeme a rozmícháme v něm cukr droždí a 2 lyžice mouky. Necháme 10 až 15 minut stát. Přidáme sůl, olej a postupně zbytek mouky a vypracujeme těsto (pokud se těsto moc lepí můžeme přidat více mouky). Přikryjeme a necháme vykynout. Mezitím připravíme náplň: změklou heru dohladka smícháme se žloutkama a solí. Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a každou rozválíme na plát silný asi 1 cm. Potřeme náplní s zatočíme do rolády. Povrch potřeme taky krémem a mužeme posypat makem nebo sezamem. Rolády rozkrájíme na trouhelníky. Poklademe na suchý plech a pečeme při 200 °C dozlatova.
REKLAMA

Přidat komentář