Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostré nachos

Ohromující chuťový zážitek
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů
    • sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč)
    • 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle
    • několik jarnímch cibulek, jemně nakrájených a – podle odolnosti
    • sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli.
    • rozmačkané avokádo nebo avokádovou omáčkou (guacamole) zakysaná smetana

Příprava jídla

Sáček (180 g) nachos či oblíbených chipsů vsypte na plech. Navrch nalijte sklenici hotové, ochucené tomatové omáčky (např. Sacla, kolem 60 Kč) a posypte 150 g tvrdého sýra (nejlépe typu čedar), nastrouhaného na hrubším struhadle. Posypte několika jarními cibulkami, jemně nakrájenými, a – podle odolnosti vašeho zažívacího systému – sladkou nebo pálivou paprikou, případně drceným chilli. Rozpalte gril, plech vložte do trouby a vše tři minuty zapékejte, aby se sýr roztavil. Abyste tuto bleskovou mexickou variaci dotáhli k dokonalosti, podávejte ji s rozmačkaným avokádem nebo avokádovou omáčkou (guacamole) a zakysanou smetanou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept je výborný ale můj typ je místo tvrdého sýra zkuste sýr balkánský a jen rajčetovou omáčkou -výborné.nachoc jsou lepší kořeněné jejich chut více vynikne.tak dobrou chut
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.25

Přidat komentář