Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Na první pohled obyčejná smažená ryba s kaší, ve skutečnosti pikantní delikatesa...

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Řecká

Ingredience

    • 1 kg moučných brambor
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 1 lžička soli
    • 60 ml citronové šťávy
    • 120 ml olivového oleje
    • sůl, případně směs koření na dochucení
    • 120 ml mléka
    • 4 filátka z bělomasé ryby nebo žraločí steaky
    • vejce, hladká mouka a trochu piva na těstíčko
    • olej na smažení

Příprava jídla

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Luxusní španělská česnečka

Císařské řízky s aïoli

Česnekový chléb s parmazánem

Salát se spoustou česneku

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Kombinace ryby v těstíčku s česnekovým pyré je velmi zajímavá, chuť doznívá po spolknutí sousta. Ryba vynikající, u kaše bych použila méně citronu, byl až dosti výrazný, myslím si, že dominantou by měl být česnek. Velmi nám chutnalo.

Přidat komentář